Aktuellt just nu

Information till medlemmar angående Covid-19

Tisdagen den 10/11 fick Kalmar Län skärpta allmända råd, vilket innebär att all aktivitet för personer födda 2005 och tidigare bör ställas in, men att träning för barn födda 2005 och senare kan fortsätta med vissa anpassningar. För oss innebär detta därmed att vår ambition är att vår barn- och ungdomsaktivitet fortsätter, dock med striktare restriktioner, men att Gymmix Gruppträning och Familjegympan ställs in. Rekommendationerna sträcker sig t.o.m. den 8/12 och därefter kommer vi med ny information.

För er som har barn i våra barn- och ungdomsgrupper är det givetvis valfritt att delta, och alla deltar under eget ansvar. Det kan också hända att vissa ledare väljer att ställa in sina grupper, antingen under hela denna period eller enstaka tillfällen med kort varsel, t.ex. p.g.a. egen sjukdom. Håll därför extra koll på om dina ledare har försökt att kontakta dig via mail eller sms under denna period. All träning för barn och ungdomar fortsätter alltså som vanligt, OM ni inte har fått annan information från era ledare.

Vi vill först och främst betona vikten av att vi alla fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer:

• Delta inte om du har symtom på sjukdom, även vid milda symtom (gäller både ledare och deltagare)
  • Tvätta och/eller sprita händer regelbundet (förälder/vuxen ska hjälpa sitt barn att tvätta sina händer vid ankomst till träningslokalen)
  • Torka av redskap med desinfektionsmedel efter användning (ledarnas ansvar)
  • Dela inte vattenflaska och liknande (märk din/ditt barns vattenflaska med namn)
  • Hosta och nys i armvecket, samt undvik att röra dig i ansiktet

För vår Barn- och ungdomsverksamhet gäller även följande:

• Desinfektionsmedel till redskap och handsprit kommer att finnas tillgängligt i alla de hallar vi använder
  • Redskap, t.ex. tjockmattor, används endast till träningsmoment, inte för att vila i när du väntar på din tur och liknande
  • Undvik fysisk kontakt med andra deltagare och ledare, t.ex. övningar med kroppskontakt
  • Håll avstånd till andra människor vid in- och utpasseringar i alla hallar. I KGM-hallen kan det ofta bli trångt i entrén och därför har vi riktlinjerna att deltagare går in genom den vanliga entrén, men om det är mycket folk i entrén när man ska gå ut går det också bra att använda omklädningsrummen som utgång. Lämna träningslokalen direkt efter att träningen avslutats
  • För att undvika stora folksamlingar i entrén, kom inte i för god tid till träningen, utan anländ i lagom tid innan start. Var också gärna ombytt och klar och undvik att använda omklädningsrummen
  • För de föräldrar som väntar på sina barn i lokalen under träningstid, tänk på att hålla avstånd
  • Om ditt barn klarar av att gå in i lokalen själv och sköta sin handtvätt, vill vi gärna att du som förälder inte följer med in i lokalen. D.v.s. hämta och lämna ditt barn utomhus
  • Ledare har befogenhet att skicka hem barn med sjukdomssymtom

Det kan även komma specifika riktlinjer för varje grupp från era respektive ledare. Håll därför koll på om du har fått mail eller sms från dina ledare.

Tack för er förståelse och ert tålamod!

/Styrelsen

Återbetalning av terminsavgift för inställda grupper
Före höstterminens start gick vi ut med information om att vid händelse av inställd aktivitet p.g.a. Covid-19 kommer återbetalning av terminsavgiften ske i proportion till hur stor del av terminen som blev inställd. Vi ber dock om att få återkomma med information om hur återbetalningen går till under december månad. Då vet vi säkert vilka grupper som har avslutat sin träning och vilka grupper som fortsatte terminen ut, och på så sätt sköter vi alla återbetalningar samtidigt. Berörda grupper kommer att få ett mail med mer information under december månad.

Vi övriga frågor är ni välkomna att höra av er till oss via mail, This is a mailto link.

Uppdaterad: 13 MAJ 2016 16:35 Skribent: Wendela Winglycke