Truppgymnastik

Trupp Bas
I Trupp Bas får gymnasterna en introduktion till truppgymnastikens grundläggande rörelser och övningar, t.ex. hur man gör en kullerbytta korrekt för att senare klara av att göra en volt. Här läggs även grunden för en fortsatt fysiskt aktiv och social vardag för barnen. Trupp Bas är allsidig, varierande och lekfull grundläggande motorisk gymnastikträning som utgår ifrån varje barns individuella förutsättningar. Trupp Bas är för barn från förskoleklass till årskurs 3.

Truppgymnastik
Truppgymnastik är den största grenen inom gymnastiken och består av tre delar - fristående där man i grupp gör en koreografi till musik, tumbling där tre voltserier i olika svårighetsgrad genomförs samt trampett där till exempel volter och andra övningar genomförs på en trampett eller ett hoppbord. Hos oss finns både nybörjargrupper och tävlingsgrupper inom Truppgymnastik. Truppgymnastik finns för barn från årskurs 1.

Här kan du se en film om truppgymnastik från Gymnastikförbundet.

Schema

HT 2020 v. 36–50, HT 2021 v. 2–17

17.00-18.00
Trupp Bas, Hagadal Sporthall

17.00-18.30
Grupp Rosa, Hagadal Sporthall

18.00-19.00
Grupp Gul, KGM-hallen

18.00-20.00
Tävlingstrupp, Hagadal Sporthall

17.00-19.00
Grupp Blå, Hagadal Sporthall

17.30-19.00
Grupp Röd, Prolympia, Virserum

17.00-18.30
Tävlingstrupp, Hagadal Sporthall

Klicka här för att komma till anmälan, betalning och prisinformation.

Uppdaterad: 06 AUG 2018 22:51 Skribent: Jonas Hjalmarsson