Hoppa till sidans innehåll

Truppgymnastik


Trupp Bas
I Trupp Bas får gymnasterna en introduktion till truppgymnastikens grundläggande rörelser och övningar, t.ex. hur man gör en kullerbytta korrekt för att senare klara av att göra en volt. Här läggs även grunden för en fortsatt fysiskt aktiv och social vardag för barnen. Trupp Bas är allsidig, varierande och lekfull grundläggande motorisk gymnastikträning som utgår ifrån varje barns individuella förutsättningar. Trupp Bas är för barn från förskoleklass till årskurs 3.


Truppgymnastik
Truppgymnastik är den största grenen inom gymnastiken och består av tre delar - fristående där man i grupp gör en koreografi till musik, tumbling där tre voltserier i olika svårighetsgrad genomförs samt trampett där till exempel volter och andra övningar genomförs på en trampett eller ett hoppbord. Hos oss finns både nybörjargrupper och tävlingsgrupper inom Truppgymnastik. Truppgymnastik finns för barn från årskurs 1.

Här kan du se en film om truppgymnastik från Gymnastikförbundet.

Schema

HT 2021 v. 36–50, VT 2022 v. 2–17

Måndag
17.00-18.30
Trupp Bas, Hagadal Sporthall

17.00-18.30
Trupp Gul, Hagadal Sporthall

Tisdag
17.00-18.30
Trupp Rosa, Hagadal Sporthall

18.30-20.00
Tävlingstrupp, Hagadal Sporthall

Onsdag
17.30-19.00
Trupp Röd, Prolympia, Virserum

Torsdag
17.00-19.00
Tävlingstrupp, Hagadal Sporthall

17.00-19.00
Trupp Blå, Hagadal Sporthall

Guide till bokning av våra olika truppgrupper
Om du är intresserad av att börja med truppgymnastik, logga in i vårt bokningssystem och anmäl dig till någon av följande grupper:
- Trupp Bas - Denna grupp anmäler du dig till om du är nybörjare och går i förskoleklass eller är äldre.
- Truppgymnastik Hultsfred - Denna grupp anmäler du dig till om du är nybörjare eller har förkunskaper i gymnastik och går i årskurs 1 eller är äldre. Denna grupp fungerar som en "intagningsgrupp" och när du har fått en plats här så förs en dialog med ledare om vilken grupp du passar i, beroende på ålder och tidigare erfarenhet, och du erbjuds då en plats i grupp Gul, Rosa, Blå eller Tävling.
- Truppgymnastik Virserum - Denna grupp anmälter du dig till om du är nybörjare eller har en viss förkunskap och går i årskurs 1 eller äldre. Denna grupp tränar i Prolympia Sporthall i Virserum. 

Om det inte finns lediga platser i gruppen kan du välja att "bevaka" gruppen. Detta innebär att du får ett automatiskt mail när lediga platser finns att boka i gruppen. Observera att mailet går ut till att som står i prenumerationslistan och att först till kvarn gäller. Klicka här för att komma till anmälan, betalning och prisinformation. 

Uppdaterad: 06 AUG 2018 22:51 Skribent: Jonas Hjalmarsson

VI SÖKER LEDARE!
Vi söker alltid fler ledare till våra grupper. Är du intresserad av att bli ledare, eller vill veta mer om vad det innebär att vara ledare hos oss? Skicka ett mail till This is a mailto link.


Medlemsappen på Appstore
Medlemsappen på Google Play


Kontakta oss » 

Mail: This is a mailto link

Telefon: 0702802646


Vårt projekt Hagadal Outdoor genomförs i samverkan med Allmänna arvsfonden och Hultsfreds kommun


Vårt projekt Digital rörelseglädje genomförs i samverkan med Astrid Lindgrens hembygdUse Google Translate to read in other languages


Bli stödmedlem
Stötta vår förening och bli stödmedlem för endast 100 kr/verksamhetsår. Betala din medlemsavgift här.VÅRA SPONSORER 

Postadress:
Hultsfreds GK - Gymnastik
Norra Oskarsgatan 68
57739 Hultsfred

Kontakt:
Tel: 0702802646
E-post: This is a mailto link